Om längdskidcoachen

Längdskidcoachen grundades 2015 av ett stort intresse för längdskidåkning och träning.

Efter 17 år som elitskidåkare inom sprintlängdskidåkning, traditionell längdskidåkning och långlopp startade Kalle Gräfnings Längdskidcoachen 2015. Längdskidcoachen erbjuder tränarstöd, gruppträning/teknikkurser inom längdskidåkning, rullskidåkning och löpning. Längdskidcoachen hjälper privatpersoner och företag nå sina tränings- och hälsomål baserat på erfarenhet, vetenskap och ett stort engagemang. Längdskidcoachen förmedlar kunskap om effektiv träning, modern träningslära och praktisk erfarenhet. Min ambition är att förmedla vår kunskap på ett enkelt och roligt sätt och att bidra till att fler blir duktiga på att åka längdskidor.

Kalles egen karriär som elitåkare varade 1998–2017. Meritlistan innehåller flera SM-medaljer, 4st topp 25 placeringar på Vasaloppet, flera världscupstarter och segrar i flera stora långlopp i Sverige såsom Engelbrektsloppet och Bessemersloppet.

Numera har han ett brinnande intresse för att förmedla sina förvärvade kunskaper om längdskidåkning till andra skidåkare. Kalle har en kandidatexamen som lärare i Idrott och Hälsa. Kalle har en examen i elittränareutbildning ETU inriktning längdskidor.

Under åren 2011–2014 arbetade Kalle som skidtränare på skidgymnasiet i Falun. Sedan våren 2017 är Kalle tränare för det Schweiziska topplaget SAS proteam förutom att arbeta med längdskidcoachens olika tjänster. Längdskidcoachen finns i Falun men kan även ta sig till andra delar av Sverige.

Längdskidcoachen erbjuder och förmedlar:

  • Individuellt anpassade träningsprogram i olika former med tät coachningkontakt under lång tid med stort engagemang.
  • Gruppträningar för motionärer och mer vana längdskidåkare och löpare i Falun och Borlänge.
  • Coachningpaket på 9 månader för Vasaloppet delux
  • Enskilda teknikkurser i skidor och rullskidor för privatpersoner och företag som vill lära sig åka skidor

Längdskidcoachen Kalle Gräfnings 2019

langdskidcoachenkalle@yahoo.se

070 - 639 63 85

Hör gärna av dig vid frågor:    En webb av IT Falun