Skidgrupp skate vintern 2023/2024

Passar nybörjare och mer vana motionärer. Fokus på innehållet är teknik.

När:

Skidgrupp skate startar vecka 2, onsdagen den 10 januari 2024 klockan 18.15. Varje träningstillfälle är ca 60-75 minuter. Sammanlagt träffas vi 9st onsdagar i vinter fram till vasaloppsveckan.

Var:
Kurserna genomförs på Lugnets skidspår i Falun. Samling på spåret på stadion vid hästskon.

Om skidgrupperna och översiktligt innehåll

Alla är välkomna att delta i våra skidgrupper! Nybörjare som mer vana elitmotionärer. Fokus på innehållet kommer ligga på tekniken. Träningspassen är anpassade för att passa alla och ni blir indelade i olika mindre grupper efter erfarenhet och ambitionsnivå. Huvudsyftet med skidgruppen är att skapa skidglädje genom att genomföra roliga och varierande träningspass tillsammans med andra likasinnade. Du som deltagare får lära dig teknik både uppför, utför, på platten samt testa på enklare intervaller.

Uppdelning smågrupper

Grupperna i skate delas ungefär in i smågrupper enligt följande:

1. Grupp 1. Nybörjare (Jag känner mig ovan på skidor och vill lära mig från grunden). Fokus teknik som det varit de senaste åren. Pulshöjande moment genom tex stafetter på slutet av vissa tillfällen.

2. Grupp 2. Något vana motionärer (Jag har åkt en del skidor men behöver förbättra tekniken). Fokus teknik som det varit de sista åren. Pulshöjande moment genom tex stafetter på slutet varje tillfälle.

3. Grupp 3. Något vana motionärer. (Jag har åkt en del skidor men behöver och önskar förbättra flåset i kombination med teknik). Fokus på teknik, men en del pulshöjande moment och intervaller förkommer i slutet av passen.

4. Grupp 4. Mer vana (elit)motionär och vana åkare. (Jag är en van skidåkare som stakar mycket och behöver utmana mig i mer åkning och träna upp flåset). Fokus träning och intervaller, men med en del teknik under uppvärmningen. Extra fokus på stakning.

Övrigt

Personlig feedback har vi en målsättning att ge vid varje träningstillfälle. Skate som skidteknik är det som gäller och egen utrustning är obligatorisk.

Anmälan 

Skicka e-post till: langdskidcoachenkalle@yahoo.se  eller ring/sms:a 070–6396385.

I anmälan ska det framgå ditt namn, personnummer, e-post, telefon och adress.

Pris
Skidgrupp skate på onsdagar 1450 kr/person.  Faktura på kurserna skickas ut på mejl, betalas enligt datum på fakturan. Kvitto går att erhålla för att tex utnyttja till friskvårdsbidrag.

Villkor

Betalning sker mot faktura. Vid påbörjad kurs återbetalas ej deltagaravgiften (undantag kan förekomma vid till exempel allvarlig skada). Deltagande sker på egen risk. Sista avbokningsdag på kursen är två dagar innan kursstart.

Preliminärt program skidgrupp skate

Vecka 2. Fokus på skidvana. Grunder skateåkning. Övningar för balans, rytm och tajming.

Vecka 3. Fokus utförsåkning och växel 3.

Vecka 4. Fokus växel 4 och enklare teknikintervaller.

Vecka 5. Fokus växel 2 och enklare teknikintervaller.

Vecka 6. Fokus repetition alla växlarna. Intervaller med alla växlar.

Vecka 7. Fokus utförsåkning del 2. Intervaller platt och utför.

Vecka 8. Förberedelsepass inför Vasaloppsveckan. Fokus snabbhet och spurter. Introduktion spårbyte. Impulsintervaller. Avslutning med stafetter.

Vecka 9. Fokus på att repetera alla växlarna och genomföra intervaller.

Vecka 10. Avslutning!

Ledare

Huvudansvarig är längdskidcoachen Kalle Gräfnings, 45 år. Kalle är utbildad längdskidtränare och idrottslärare, driver eget företag inom coachning/träning och ledarskap. Längdskidtränare 50% på Dala Sports Academy. Deltagit i världscupen och 4ggr topp 25 på Vasaloppet. Kalle har genomfört skidgrupper, löpgrupper och personlig coachning i 10år.

Övrigt

Vid brist på snö kommer träningspassen att bytas mot barmarkspass som är anpassade för längdskidåkning.

Löpande under kursen
Uppdaterad och mer utförlig information om varje träningstillfälle kommer att mailas ut löpande. Mer information kommer också på ”Längdskidcoachen Kalle Gräfnings” facebooksida inom kort.

Längdskidcoachen Kalle Gräfnings 2019

langdskidcoachenkalle@yahoo.se

070 - 639 63 85

Hör gärna av dig vid frågor:    En webb av IT Falun