Träningsgrupp vår 2022

Vårens träningsgrupp med Längdskidcoachen Kalle Gräfnings 2022!
Vill du få ut mer av din träning och utveckla din skidteknik inför vintern? 

Vi fortsätter med förra våren/hösten/vinterns succé! Träna tillsammans med likasinnade på torsdagar på utmanande pass för att bättre nå ditt mål. Detta är träningsgruppen med lite extra allt! Förutom utmanande pass på bland annat rullskidor och skidgång utlovas till exempel personlig feedback på din teknik av engagerade och professionella tränare.  

Vi vill skapa en träningsmiljö där deltagare kan träna i grupp och få stöd och hjälp av professionella tränare kring till exempel utvecklande träningspass, träningsplanering och skidteknik. 

När 

Träningsgruppen startar torsdagen 28 april kl. 18 på Lugnet i Falun. Vi tränar sedan 10st torsdagar på rad. Varje pass pågår i ca 75min. 

Innehåll och fokus träningsgruppen 

Vi kommer ha fokus roliga, givande pass med bra sparring från likasinnade. De flesta passen har moment med pulshöjande moment som intervaller i form av konditionspass eller styrkepass. Vi lägger stor vikt vid personlig feedback och analys av teknik för att deltagarna ska utvecklas så bra som möjligt. 

Detta får du om du tränar i denna träningsgrupp 

 • Utmanade pass tillsammans med likasinnade i form av pulshöjande moment genom intervaller, där du kan ta ut dig på din egen nivå.  
 • Personlig feedback på din skidteknik.  
 • Tillgång till sluten Facebookgrupp där vi delar med oss utav viktiga kunskaper om bla uthållighet, skidteknik, styrka som maximerar din prestation i spåret.  
 • Formkollspass för enklare bedöma och hur du utvecklas i din träning.  
 • Styrketräning för skidåkare. Få en viktig inblick hur styrka kan bedrivas på ett enkelt sätt för att utvecklas som skidåkare.  
 • Kunskaper om hur rörlighet, aktivering och kontroll av muskulaturen påverkar din prestation.  
 • Regelbunden träning som ökar din kunskap och ökad chans att nå ditt/dina mål. 

Vilka kan delta i träningsgruppen? 

 • Vissa kunskapskrav finns. Du behöver klara av att köra pulshöjande aktiviteter under ca 30min i totaltid (Inte nödvändigtvis i sträck utan vila) som olika intervaller på rullskidor, skidgång med stavar och löpning samt genomföra styrkeövningar med din egen kroppsvikt. 
 • På träningarna på rullskidor kommer vi alltid att köra en grupp som kör intervaller och en grupp som fokuserar på balans/teknik, där du behöver ha viss vana och kunna ta dig fram på rullskidorna för att kunna delta. 
 • Utmana er själva och låt inte träningsprogrammet avskräcka er om ni tycker det låter för tufft. Träning ska vara utmanande och jobbigt. Därmed kommer ni också vara sjukt nöjda efter varje genomfört pass, som kommer göra er starkare både fysiskt och psykiskt. 

Deltagande och kostnad 

Du kan delta på två olika sätt i denna träningsgrupp. 

 1. Du betalar för hela perioden, 10st tillfällen på torsdagar som kostar 1500kr. 
 2. Du betalar ett klippkort för 5st tillfällen till en kostnad av 1000kr. Vill du delta på fler tillfällen betalar du per tillfälle 200kr efter att klippkortet är slut. 

Varför har vi två alternativ i anmälan? 

Vi vet om att deltagare har olika favoritpass samt oregelbundna arbetstider som kan göra det svårt att delta alla torsdagskvällar. Vi vill fånga så många som möjligt som kan vara med och bidra i denna träningsgrupp och sparra varandra. Därför tar vi hänsyn till olika önskemål. 

Anmälan 

Anmälan krävs för deltagande. Skicka ditt namn, email, telefon och adress till langdskidcoachenkalle@yahoo.se  

Sista anmälningsdag och antal platser 

5 maj (eller när gruppen är fullbokad). Träningsgruppen komma ha ca 30 platser. Först till kvarn gäller! Anmäl dig i tid för att vara säker på din plats. (Skulle det vara så pass stort intresse av ytterligare en grupp, så kommer vi eventuellt utöka med en grupp). 

Betalning 

Sker på faktura eller swish. Kvitto går att erhålla för att t.ex utnyttja till friskvårdsbidrag. 

Preliminärt program träningsgruppen vår 2022 

28/4 Grundstyrka för främst bål/rygg. Pulshöjande moment i form av stavgång i backe. 

5/5 Formkollspasset med stavgång i backe. Testa din form. Detta pass kommer genomföras senare i kursen.  

12/5 Rullskidpass. Klassiskt och skate. Grupp 1 teknik och stegrande teknikintervaller. Grupp 2 teknik/balans och säkerhet på rullskidorna i enkel platt terräng. Analys av skidteknik. 

19/5 Rullskidspass special. Varpan runt. Fokus stakning. 

26/5. Kalles specialstyrkepass för rygg och bål. Pulshöjande moment i form av rullskidor. 

2/6. Spänst/explosivitet genom hopp och stavgång. 

9/6 Rullskidpass. Klassiskt och skate. Grupp 1 teknik och intervaller. Grupp 2 teknik/balans och säkerhet på rullskidorna i enkel platt terräng. Analys av skidteknik. 

16/6 Jespers specialstyrkepass. Pulshöjande moment i form av rullskidor. 

23/6 Formkollspasset med stavgång i backe. Testa din form. Samma pass som pass nummer två.  

30/6 Myrpass. Löpning med eller utan stavar i utmanande mossunderlag. 

Villkor för deltagande 

 • Anmälan är godkänd i samband med betalning. 
 • Vi påbörjad kurs återbetalas ej deltagaravgiften eller efter sista anmälningsdag (särskilda omständigheter och läkarintyg är giltigt) 
 • Anmälan är bindande efter sista anmälningsdag. 
 • Programmet kan komma att ändras efter väder och förutsättningar. 
 • Deltagande sker på egen risk. 
 • Egen utrustning alltid obligatorisk om inget annat anges. Vid rullskidstillfällena kan utrustning ev komma att kunna lånas. 

Ledare 

Kalle Gräfnings och 1-2st till. 

Frågor 

Kalle Gräfnings, langdskidcoachenkalle@yahoo.se, 070-6396385. 

Längdskidcoachen Kalle Gräfnings 2019

langdskidcoachenkalle@yahoo.se

070 - 639 63 85

Hör gärna av dig vid frågor:  En webb av IT Falun