Covid-19

Vi följer folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi kommer genomföra skidgrupper och privata skidkurser i vinter 20/21, men anpassa aktiviteterna efter de riktlinjer som gäller 

Längdskidcoachen följer läget med Corona noggrant vad som sker och hur pandemin utvecklar sig. Längdskidcoachen följer folkhälsomyndighetens rekommendationer och anpassar träningarna utefter deras riktlinjer. Fysisk aktivitet är bra för folkhälsan, idrott och träning ska därför fortsätta anser fortfarande folkhälsomyndigheten. De uppmuntrar därför till fysisk aktivitet utomhus som gör att smittspridningen blir betydligt mindre. Immunförsvaret blir dessutom stärkt av att röra på sig och att vara utomhus. Så länge det inte finns restriktioner som gör det olagligt att börja och köra Träningsgrupper, teknikgrupper och privata skidteknikskurser utomhus så kommer vi att genomföra kurserna. Längdskidåkning medför också i sig som sport att avstånd hålls lite per automatik genom den utrustning vi har. 

Om det skulle komma nya restriktioner från Folkhälsomyndigheten som hindrar oss att starta upp vinterns grupper som planerat, kommer vi i ett första läge skjuta upp gruppstarterna till ett senare datum i vinter. Vi förbehåller oss rätten att förkorta terminen till upp till tre pass och kan även flytta pass om det skulle krävas. Om vi mot förmodan skulle tvingas ställa in alla vinterns träningar kommer alla deltagarna att få pengarna tillbaka eller flytta sin plats till kommande vinters kurser eller annan sommarkurs. 

För att följa aktuella restriktioner kommer vi inte att ha någon större gruppsamling med fler än 50 personer. Vi delar sedan in oss i ännu mindre grupper och är oftast 10-15 personer i en grupp. 

På grund av Coronaviruset har vi några riktlinjer som vi önskar att alla våra deltagare följer för att minska på smittspridningen. 

  • Träna inte om du har förkylningssymptom. 
  • Alla grupper samlas utomhus i max 50 personer. 
  • Vi uppmanar att hålla ca 1m avstånd mellan varandra under hela passet. 
  • Vi undviker kroppskontakt och hälsar enbart med fötterna eller armbågarna. 
  • Är man över 70 år bör man deltaga med försiktighet. Se folkhälsomyndighetens rekommendationer. 

Ny studie visar att riskerna att smittas är väldigt små, menar statsepidemiolog Anders Tegnell. 

https://orienteringsmagasinet.se/artiklar/l%C3%B6plopp-smitts%C3%A4kra-enligt-studie-tegnell-inte-f%C3%B6rv%C3%A5nad/?fbclid=IwAR0zPBgkLPBPlroIj54roqSFIGZAHJPlB3Pg0aCxnVunPwKcEG5UvQ9_xZM

Längdskidcoachen Kalle Gräfnings 2019

langdskidcoachenkalle@yahoo.se

070 - 639 63 85

Hör gärna av dig vid frågor:    En webb av IT Falun