Rullskidgrupp 2017

Rullskidåkning i grupp sommaren/hösten 2017 (juni-september med semesteruppehåll i slutet av juli). Rullskidåkning i grupp för nybörjare och motionärer i Falun med start mitten på juni. Missa inte chansen att lära dig träna och uppleva rullskidåkning tillsammans med Längdskidcoachen Kalle Gräfnings i samarbete med Intersport Falun!

När

Vi startar vecka 24 2017, torsdagen den 15 juni klockan 18.00. Varje träningstillfälle är ca 75 minuter.
Sammanlagt träffas vi tolv torsdagar v 24-v 28 (15 juni-14 juli) och v 32-v 38 (10 augusti-21 september).

Var

Samling på parkeringen mellan skidstadion och utebadet på Lugnet.

Om rullskidgruppen

I vår rullskidgrupp är alla välkomna. Rullskidgruppen vänder sig till rullskidåkare på alla nivåer, från nybörjaren till den mer avancerade rullskidåkaren. Träningspassen är anpassade för att passa alla och ni blir även indelade i olika grupper efter erfarenhet. Två syften med rullskidgruppen är att lära sig åka rullskidor tekniskt rätt och genomföra roliga träningspass tillsammans med andra likasinnade.

Anmälan 

Använd formuläret längst ned på sidan. Alternativt skicka e-post till: langdskidcoachenkalle@yahoo.se eller ring 070-639 63 85 (Kalle Gräfnings).
I anmälan ska det framgå ditt namn, e-post, telefon och adress. Ange om du är nybörjare eller mer van rullskidåkare.

Pris
Alla 12 träningstillfällen kostar 1500 kr/person. Priset för start 10/8 är 1000 kr. Faktura skickas ut via e-post och den ska betalas senast startdatum på kursen.

Övrigt

Alla som är med i rullskidgruppen erhåller ett rabattkort på 20 % på Intersport Falun vid köp av rullskidor med tillbehör. Hjälm är obligatoriskt. Glasögon rekommenderas också att användas. Rullskidor att låna kommer att finnas under de första tillfällena på kursen.

Översiktligt innehåll rullskidgruppen 2017

12 olika träningspass ingår, där syftet är att lära sig teknik och få prova på olika former av rullskidåkning och få uppleva rullskidåkning som en bra motions- och träningsform. Gruppen kommer att lära sig rullskidteknik både uppför, på platten och nedför samt testa på enklare intervaller.  Personlig feedback vid utlovas varje träningstillfälle! Vi tränar klassisk skidteknik och egen utrustning är obligatorisk. Huvudsyften med rullskidgruppen är att lära sig åka rullskidor tekniskt rätt och genomföra roliga träningspass som förbättrar konditionen tillsammans med andra likasinnade.

Dessa saker kommer ingå i kursen

 • Lära sig bromsa och hantera fart i olika terränger.
 • Balans- och teknikövningar för att på bästa sätt förbättra tekniken.
 • Diagonalåkning i olika terränger.
 • Stakning i olika i terränger.
 • Styrka på rullskidor.
 • Längre myspass runt sjön Varpan.
 • Snabbhet på rullskidor för att även förbättra sin teknik.
 • Testa på olika Intervaller för att förbättra sin kondition på rullskidor.

Ledare

Huvudansvarig är längdskidcoachen Kalle Gräfnings, 39 år. Kalle är utbildad idrottslärare, driver eget företag inom coachning/träning och ledarskap. Deltagit i världscupen och 5 ggr topp 25 på Vasaloppet.

Linus Larsson 32 år. Elitskidåkare tävlandes för Karlslunds IF. Topplaceringar på Vasaloppet och i SM. Jobbar deltid som byggnadsingenjör på ÅF i Falun. Stor erfarenhet som skidinstruktör privat och via skidklubben.

Frida Erkers, 25 år. Elitskidåkare tävlandes för IFK Mora.  Pallplaceringar på SM och Sverige-cup. Deltagit i U23-VM och världscupen.  Har varit instruktör i skidteknik i olika grupper senaste åren och har erfarenhet som ledare i klubben. Studerar till Ingenjör på distans utanför den egna satsningen.

Alla tre ledare har regelbundet de senaste fyra åren varit ledare för olika träningsgrupper på vintern inom skidåkning.

Villkor

 • Betalning sker mot faktura.
 • Vid påbörjad kurs återbetalas ej deltagaravgiften eller efter sista avbokningsdag.
 • Sista avbokningsdag är två dagar innan kursstart för medverkan i rullskidgruppen.

Löpande information
Uppdaterad och mer utförlig information om varje träningspass kommer att mailas ut löpande. Mer information kommer också på vår facebooksida inom kort.

Längdskidcoachen Kalle Gräfnings 2017

langdskidcoachenkalle@yahoo.se

070 - 639 63 85

Hör gärna av dig vid frågor:En webb av IT Falun